Schuimblusser

Als het om brandblussers gaat, is er een ruim aanbod dat de laatste tijd zeer toepasbaar is. De top zes zijn de droge chemische brandblussers, blusdekens, waterblussers, kooldioxide brandblussers, nat-chemische brandblussers en natuurlijk schuimblussers. Alle bovengenoemde brandblussers hebben één doel: brand blussen. Het enige verschil met elk van hen is dat ze verschillende middelen gebruiken om het vuur te blussen, wat je kan zien als je de namen goed bekijkt.

Zoals we al hebben opgemerkt, is het enige verschil tussen de bovengenoemde brandblussers de gebruikte middelen. Voor de brandblusser schuim wordt een actief middel gebruikt, genaamd ‘Waterig filmend schuimend schuim’ (AFFF). Dit middel is een vernieuwing van de eiwit-achtige substantie die aanvankelijk werd gebruikt, maar die vanwege zijn penetrante geur niet meer geschikt wordt geacht.

De brandblusser schuim is een van de meest efficiënte brandblussers die er zijn. Het ontwerp omvat een rode cilinder met een blauwe band rond de bovenkant.

Wanneer is het raadzaam schuimblussers te gebruiken?

Vuren worden anders geclassificeerd en als zodanig ook de manier waarop ze worden geblust. Dus niet elke brandblusser biedt de beste manier om een ​​brand te blussen. Met name de schuimblusser wordt als het meest geschikt beschouwd voor het blussen van branden van klasse A (met papier, textiel, hout, enz.) En branden van klasse B (met brandbare vloeistoffen). Als je het voor een andere klasse van vuur gebruikt, kan de situatie net erger worden.

Voordelen van het gebruik van een schuimblusser

Het kost niet zoveel
Het is heel gemakkelijk te onderhouden
Het is navulbaar
Het is erg licht van gewicht waardoor het gemakkelijk te gebruiken is
Het is niet giftig

 

 

Gerelateerd bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *