Mindfulness training

Veel mensen kampen dagelijks met stress, somberheid of angst. Dat is natuurlijk helemaal niet leuk en kan je volledig belemmeren in je dagelijkse leven en kan het heel lastig maken om van je leven te genieten. Gelukkig is er wel een manier om mee om te gaan; mindfulness. Mindfulness kan je letterlijk vertalen als aandachtigheid. Als je mindfulness beoefent leer je dus aandachtiger te leven en meer in het moment te zijn. Als je in het nu kan zijn zal je al snel merken dat stress over het verleden of de toekomst minder zal worden. Wil jij ook een mindfulness training online volgen? Lees in dit blog meer over wat je dan allemaal leert.

De betekenis van mindfulness

Je leert tijdens de training wat mindfulness precies is, waar het vandaan komt en waarom het goed is om te beoefenen. Zo begin je gemotiveerd aan de training, omdat je goed weet waarom je het doet. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van zowel ervaringen als wetenschappelijk onderzoek.

Gedachten observeren

Mindfulness begint bij het observeren van je gedachten. Zo leer je hoe je je niet hoeft te identificeren met een gedachten en niet in hoeft te gaan op een niet helpende gedachten. Je leert je gedachten op een afstandje te bekijken en zo wordt je er meer van bewust hoe je in je dagelijkse leven continu wordt gestuurd door je gedachten en leer je hoe je dat tegen kan gaan om zo meer rust te creëren in je hoofd.

Aanwezig zijn

Mindfulness is een oefening in aanwezig zijn. Aanwezig zijn is voor de meeste van ons het moeilijkste wat er is. Zo zitten we veel in ons hoofd en maken we ons veel zorgen om dingen die al zijn gebeurd of eventueel zouden kunnen gebeuren. Dit is heel zonde, want eigenlijk gebeurt het hele leven in het nu en door in je hoofd te zitten mis je dat nu voortdurend. Tijdens de mindfulness training ga je langzamerhand oefenen het nu te omarmen en train je zo je aandachtspier.

Gerelateerd bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *